Hård eller mjuk

En resväska är antingen hård eller mjuk. Hårda resväskor passar dem som vill ha extra säkerhet genom ett hårt yttre skal medan mjuka resväskor är flexiblare och ofta lättare. Vissa väskor är expanderbara med ytterligare funktioner som t. ex. frontfickor. 


 

 

Mjuka resväskor

Flertalet kollektioner är gjorda av vävd polyester, vilket är ett slitstarkt tyg.

Övriga kollektioner är gjorda av nylon, vilket har fördelen att det är lättare.

Mjuka väskor är användbara eftersom de är flexiblare, och vissa av dem är expanderbara vilket utökar kapaciteten samtidigt som de har ytterligare funktioner med t. ex. frontfickor.

Shop here for Soft Suitcases

Shop here for Hard Suitcases

Hårda resväskor

Hårda resväskor är antingen gjorda i ABS, Polypropylen eller Polykarbonat. De är alla slitstarka, tåliga och hållbara plaster, men har olika utseende.

ABS är gjort av plast och gummiersättning, och är tufft och slitstarkt. Det används också till motorcykelhjälmar.

Polypropylen är en oljebaserad plast som formgjuts och tillåter därför en mer detaljrik design. På grund av sina stötsäkra egenskaper används det, utöver till resväskor, även till kofångare.

Polykarbonat är en slags formgjuten termoplast och en nyare teknologi. Det är den mest stötsäkra plasten, och vid ett slag flexar materialet tillbaka till sin ursprungliga form.

Hårda resväskor stängs oftast med en dragkedja runtom väskan. Vi erbjuder dock också väskor utan dragkedja vilka stängs med clipslås för ytterligare säkerhet